Brochettes van gefrituurde oesters

Ingrediënten:

24 oesters
30 gram mosterd
150 gram paneermeel
8 takjes rozemarijn
Olie om in te bakken
3 eieren
2 eetlepels water

Ingrediënten voor de saus

2 eidooiers
1 dl oesternat
100 gram koude boter
2 theelepels gehakte rozemarijn
Sap van ½ citroen
½ dl geslagen room

Bereiding:

  1. Haal de oesters uit hun schelp en vang het oestervocht op voor de saus.
  2. Pluk de blaadjes van de rozemarijntakjes, hak ze fijn en gebruik de kale takjes als spiesjes.
  3. Klop 3 eieren en 2 eetlepels water schuimig op.
  4. Bestrijk de oesters met mosterd, haal ze door het ei mengsel en daarna door het paneermeel.
  5. Steek de gepaneerde oesters aan de rozemarijntakjes en leg de spiesjes een half uur in de koelkast.
  6. Klop de eidooiers au bain-marie op met oesternat tot de saus dik wordt en doe dan de koude boter erbij. De saus mag niet meer koken maar moet wel warm blijven. Doe de rozemarijn en citroensap erbij. Spatel de slagroom erdoor.
  7. Verhit de bakolie en bak de oesterspiezen in 1 à 2 minuten goudbruin.
Copyright © 2024 | Signify Dark by WEN Themes