Ingrediënten:
24 platte Zeeuwse oesters
Grof zeezout
Ingrediënten voor de saus:
1 liter vissaus
1 dl droge witte wijn
1/2 dl Noilly Prat
1/8 liter crème fraiche
1 takje dragon
25 gram boter(goed gekoeld)
Zout versgemalen peper en citroensap
Bereiding:
- Open alle oesters en vang het vocht op in een zeef die u op een kom hebt gelegd.
- Bewaar de oesters in het gezeefde vocht.
- Leg de bolle schelpen in de oven (100 graden ) om ze voor te verwarmen
- Laat de vissaus inkoken. Giet de inhoud van de pan door een fijne zeef over in een kleine pan. Voeg de witte wijn en Noilly Prat toe laat het geheel inkoken tot de helft van de vloeistof is verdampt. Voeg de crème fraîche toe en laat het mengsel opnieuw tot de helft inkoken. Na al het inkoken houdt u ruim 1/8 liter saus over. Doe 2 takjes dragon erbij en laat het geheel 10 minuten trekken. Giet ze dan door een zeef over in een schone panen klop 50 gram in kleine blokjes gesneden boter erdoor. Breng op smaak met en paar druppels citroensap.
- Leg de oesterschelpen op een oesterbord
- Pocheer de oesters in het oestervocht en lepel de saus er overheen.