Ingrediënten:
24 platte Zeeuwse oesters
Grof zeezout
Voor de saus:
1 liter visfumet
1 dl droge witte wijn
1/8 liter crème fraiche
1 takje dragon
25 gram boter(goed gekoeld)
Zout versgemalen peper
50 gram boter
Een paar saffraan draadjes
Bereiding:
- Laat de vissaus inkoken. Giet de inhoud van de pan door een fijne zeef over in een kleine pan.
- Voeg de witte wijn en toe laat het geheel inkoken tot de helft van de vloeistof is verdampt.
- Voeg de crème fraîche toe en laat het mengsel opnieuw tot de helft inkoken. Na al het inkoken houdt u ruim 1/8 liter saus over.
- Voeg de saffraandraadjes toe en laat 10 minuten trekken. Zeef de saus en klop 50 gram boter in kleine blokjes toe.
- Leg de voorverwarmde schelpen op een bord. Verwarm het overgebleven oestervocht en pocheer de oesters hierin. Leg de oesters terug in de schelpen en lepel de saus erover.