Oesters met rozenazijn a la Maartje

Ingrediënten

24 zeeuwse oesters 00000
16 eetlepels oesternat
4 eetlepels rozenazijn
6 eetlepels gembersiroop
8 eetlepels olijfolie
1 theelepel zeer fijn gesneden rode paprika
Bieslook

Bereiding:

Open eerst de verse oesters boven een pan, zodat het oesternat wordt opgevangen. Verwarm vervolgens de schelpen in de oven.

De vinaigrette bereid u als volgt: Zeef het oesternat en vermeng de 16 eetlepels met de rozenazijn, gembersiroop en olijfolie. Vermeng dit mengsel en voeg de fijngesneden paprika toe.

Verwarm de oesters in het resterende oestervocht zonder ze te garen en leg ze in de voorverwarmde schelpen.

Doe tot slot de warme vinaigrette over de oesters en leg er een paar stukjes bieslook op.

Genieten maar!

Copyright © 2024 | Signify Dark by WEN Themes