Oestersoep met champagne en druiven

Ingrediënten:
12 middelgrote Zeeuwse oesters
1 tot 1.5 dl visfumet of mosselkookvocht
2 dl champagne
20 gram goed gekoelde boter
12 witte druiven
Versgemalen peper
1 eetlepel vers gehakte kervel

Bereiding:

  1. Maak de oesters open boven een schaal en neem de oesters uit de schelp. Vang het vocht op in de schaal. Giet het vocht door een zeer fijne zeef in een pan en vul dit indien nodig aan met mosselvocht of visfumet toe ¼ liter.
  2. Voeg de champagne toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en klop met kleine hoeveelheden tegelijk de in klontjes verdeelde boter door het champagnemengsel.
  3. Doe de oesters en de druiven in de pan en laat ze ca. 1 minuut mee verwarmen. Breng het geheel op smaak met peper en verdeel de soep over de voorverwarmde diepe borden of soepkommen. Strooi er een heel klein beetje fijngehakte kervel over en serveer direct.
Copyright © 2024 | Signify Dark by WEN Themes